Als je tanden en kiezen scheef staan, kan het zijn dat de tandarts je naar Orthodontist verwijst voor een beugel. Wat gaat er dan gebeuren bij de ortho? Tijdens het eerste gesprek bij onze beugeltandarts kijken we eerst zorgvuldig naar je gebit en alles wat daar mee te maken heeft. Dan wordt er een afspraak gemaakt voor een het eerste onderzoek. Er worden foto’s gemaakt en we maken een afdruk van je gebit.

ortho

Na de onderzoeken stellen we een behandelplan op en komt u terug om het behandelplan en de kosten te bespreken. Hoe krijgen we alle tanden en kiezen netjes op een rij? We kijken welke beugel je moet dragen, wanneer en hoe lang. Er zijn heel veel verschillende beugels. Het behandelplan zullen we uitgebreid met de ouders bespreken. Alle vragen die jullie hebt over beugels kun je ons stellen. Daar is alle tijd voor.

ortho2

Daarna begint de orthodontiebehandeling met een beugel. Om de maand kom je terug voor controle. Soms moeten we dan de beugel wat strakker zetten. Na verloop van tijd staan je tanden en kiezen recht en je kaken netjes boven elkaar. Dat kan wel twee of drie jaar duren. Als alles eenmaal staat zoals het hoort, moet je nog een tijd ’s nachts een beugel dragen. Dat komt, omdat anders je tanden weer naar hun oude plekje terug zouden kunnen schuiven. Als alles goed gaat zien we je na een aantal jaren van nacontrole niet meer terug. Je hebt dan een recht gebit waarmee je goed kan praten en eten. En de behandeling met een beugel heeft er voor gezorgd dat je gebit er nu mooi uitziet! Want dat is natuurlijk ook belangrijk.

orthocapppps